JOSE ANDRÉS EN EEUU

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We explore the food of the magical, mystical region of Galicia where
pilgrims have traveled for centuries in “A Pilgrim’s Progress in Food”. In this
episode, I show you a simple tapa of green Padron peppers stuffed with tetilla,
a creamy cheese from the region and a traditional pilgrim’s meal of a chicken
empanada. We travel to Padron to see the peppers in the field, to Finisterre, a
town named for the “end of the earth” and to Santiago de Compostela, the ending
point of the famous Camino de Santiago pilgrimage route. We fish for octopus off
the rocky coast, then stop to eat the classic Galician dish of boiled octopus
with pimenton. We end our journey with a glass of the pilgrims’ flambéed
punch.


José Andrés dedica a Galicia uno de los 26 episodios de su programa americano "Made in Spain" que comenzó a emitir a principios de febrero a través de la red de las televisiones públicas PBS.

En este espacio además de cocinar platos típicos de las distantas partes de España, da a conocer geograficamente los lugares donde se producen los ingrediantes con los que trabaja. Con una pasión desbordante por la cocina, Jose Andrés presentó a los americanos los Padron peppers.

Este cocinero de tan solo 39 años tiene muy buena prensa en EEUU con sus restaurantes de tapas en Washington. En España se hizo muy popular con el "Vamos a cocinar" de TVE. Ver su biografía aquí.

Abajo dejo el video de la cabecera de su programa Made in Spain, en el que se ve a velocidad de un rayo a un cocinero gallego.



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