PAN GALEGO E ROSCÓNS

|


Foto de akane86


Cada unha das nosas comarcas, cada vila ten o seu pan característico e, mesmo
dentro de cada unha delas, cada mestre panadeiro ofrece un produto singular que
o fai sempre diferente do que ofrecen o resto dos obradoiros. E non falemos xa
das variantes dos nosos pans tradicionais, que resistiron o paso dos tempos e os
devastadores efectos da panificación industrial de pans conxelados e
precociñados das grandes superficies.


Artículo de Manuel Bragado en el Faro de Vigo del pasado Domingo día 23 sobre la riqueza de los panes gallegos. Leer entero aquí.



... os segredos das receitas da rosca de cama, da rosca de Navia (que se
baña con merengue), do roscón trenzado de Muros, da peculiar forma do roscón de
Caldas, do novo roscón de xema dos pasteleiros da Guarda, da rosca de noces, da
bola de auga fría con fariña centea de Navia de Suarna ou da poufeira da
confitería Regino de Ponteareas, unha bola de boliñas, cun sabor de a cabalo
entre a rosca e as rosquillas.

En este otro del año pasado nos hablaba de los roscones de Pascua. Leer entero aquí.

0 Deja tu comentario pinchando aquí: